Skupina Ferrero zveřejnila v červenci svou novou zprávu o udržitelnosti za účetní rok 2023/2024.
Skupina ve zprávě tvrdí, že pokročila v nejdůležitějších oblastech udržitelnosti. Za posledních šest let se přímé emise skupiny snížily o zhruba 20% a 90% elektřiny využívané pro výrobu a skladování pochází z obnovitelných zdrojů. Skupina chce snížit své emise o polovinu do roku 2030. U více než 90% ingrediencí je pak možné trasovat původ a zhruba 97% palmového oleje pochází z oblastí, které nebyly zasažené ničením lesů. Vhodných pro recyklaci je pak 92,1% obalových materiálů.
Ferrero považuje udržitelnost své výroby za součást své podnikové odolnosti. „Tváří v tvář globálním výzvám, zejména klimatickým změnám, zůstává náš závazek jasný: zodpovědné dodávky, odvážné inovace a ochrana životního prostředí pro budoucí generace,“ uvedl CEO skupiny Giovanni Ferrero.
Zdroj a zdroj fotografie: www.ferrero.com