Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

29.11.2019

Velký úspěch pro sedmý ročník MittelCinemaFest

Ve čtvrtek 28. listopadu byl zahájen v Praze sedmý ročník MittelCinemaFestu, festivalu italského filmu v ČR. Zahajovacího promítání se v kině Lucerna zúčastnili italský velvyslanec v Praze S.E. Francesco Saverio Nisio, ředitelka Italského kulturního institutu, Alberta Lai, a předseda Italsko-české obchodní a průmyslové komory, Gianfranco Pinciroli.

Festival odstartoval film "S chutí Toskánska", jehož režisér Francesco Falaschi byl přítomen na pražském promítání. Film vzbudil jednoznačně kladný ohlas v publiku. Po projekci proběhla recepce, kterou pořádal ENIT. Festival bude pokračovat v Praze do 4. prosince, a následovně se přesune do Ostravy, kde proběhne od 5. do 9. prosince v kině Luna, a do Brna, kde proběhne 8. a 9. prosince v kině Art. Dne 3. prosince v Praze je na programu koncert s hudbou z filmů Federica Felliniho, který zahraje Pražský komorní orchestr pod vedením dirigenta Waltera Attanasiho.

Všechny filmy budou uvedeny v původním znění a s českými a anglickými titulky. Festival pořádají Italské velvyslanectví v Praze, Italský kulturní institut v Praze, Italsko-česká obchodní a průmyslová komora, ENIT, Institut Luce Cinecittà a kino Lucerna ve spolupráci s Magistrátem hlavního města Prahy, UniCredit Bank, Ferrero, Segafredo, Hotel Alchymist v Praze, nadací Eleutheria, Italian Business Center, Progetto Repubblica Ceca a dalšími partnery.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Velvyslanectví Itálie v Praze

 

Loading…