Italsko-česká obchodní a průmyslová komora si vás dovoluje pozvat na třetí setkání CAMIC WINE & MEET, sérii akcí věnovaných objevování vybraných italských vín.
Téma degustace: " Italské bublinky od Prosecca po Franciacorta“
Jaro tradičně otevírá sezónu italských bublinek. Přijďte objevit rozdíly mezi tradiční výrobou sektu a metodou Charmat. Společně se seznámíme s deseti unikátními vzorky od malých i velkých výrobců vína (Cantina Ferghettina, L'Azienda Agricola "Borgo Antico", Azienda vinicola Bernardi Pietro & Figli e Cantina Vitevis).
Host: Michaela Kaškova, majitelka společnosti La Grapperia je členem Camic, již více než 15 let dováží produkty z Itálie, a to se specializací na grappu a víno. Michaela svoji lásku k Itálii podpořila studiem na Universita degli studi a Udine. Na zdokonalování znalostí pracuje neustále, poslední školení proběhlo v Universita degli studi a Torino ve spolupráci se školou v Alba právě na významný kraj Langhe v Piemonte. www.bevande.cz
Datum: 13. dubna od 18:30 hod. (doba trvání cca 2 hod.)
Místo: La Grapperia, Wuchterlova 14, Praha 6 (maps).
Možnost účasti: pro členy Camic za 1.200 Kč (bez DPH). Maximální počet účastníků je 18 osob.
Degustace
Franciacorta Brut DOCG
Franciacorta SATÉN Brut DOCG
Franciacorta MILLEDI Brut DOCG
Franciacorta ROSÉ Brut DOCG
Prosecco, Connegliano Valdobbiadene, extra brut DOCG
Verdi Frizzante Verdiso IGP, non filtrato
Prosecco frizzante Conegliano Valdobbiadene, DOCG
Prosecco Conegliano Valdobbiadene PRA DEI SALT” DOGC, brut
Prosecco Romeo DOC extra dry
Prosecco ROSÉ Millesimato DOCextra dry
Antipasti misti: 3 druhy bruschetta (olivy, rajče, cuketa), 3 druhy italského sýra (Parmigiano Reggiano, Piave Mezzano DOP, Bastardo del Grappa ,), 3 druhy italských uzenin (Prosciutto crudo, Salame Felino, Salame Napoli), nakládaná zelenina (olivy, rajče), grissini a foccacine od italského pekaře z Piemonte
Registrace: Jan Šesták, jan.sestak@camic.cz / +420 606 076 989.