Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

05.01.2021

Akcionáři FCA a PSA schválili fúzi

Akcionáři společností FCA a PSA schválili v pondělí 4. ledna velkou většinou fúzi těchto dvou automobilek.

Díky fúzi vznikne nový automobilový koncern Stellantis. Fúze bude dokončena do 16. ledna. Akcie nové skupiny se mají začít obchodovat na burzách v Miláně a Paříži 18. ledna a den poté také na burze v New Yorku. Prezidentem koncernu se stane John Elkann, stávající prezident koncernu FCA a zástupce největšího akcionáře nové skupiny – společnosti Exor. Ceo skupiny Stellantis bude Carlos Tavares, který zastává stejnou funkci ve skupině PSA.

„Chceme mít prvořadou roli v nadcházejícím desetiletí, které zcela přemění individuální dopravu,“ uvedl John Elkann. Stellantis bude s osmi miliony prodaných vozů ročně čtvrtou největší automobilovou skupinou na světě. Hodnota skupiny na burze dosahuje 44 miliard eur. Stellantis bude mít roční příjmy ve výši 180 miliard eur. Koncern počítá se zachováním všech 15 značek, které má v portfoliu. Skupina má ve světě má zhruba 400.000 zaměstnanců. Díky fúzi vedení skupiny počítá s rozsáhlými úsporami.

Zdroj: https://www.fcagroup.com/it-IT/media_center/fca_press_release/FiatDocuments/2021/January/Le_assemblee_degli_azionisti_approvano_la_fusione_di_FCA_e_Groupe_PSA.pdf

Zdroj fotografie: Fca Group

Loading…