Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

29.07.2021

AČCKA žádá další podporu pro cestovní kanceláře

Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA), jež je členem Italsko-české komory, požádala o další podporu pro odvětví cestovních kanceláří. 

Asociace poukázala, že část cestovních kanceláří by mohla mít v září obtíže v řízení své likvidity. Od 31. srpna totiž klienti budou moci žádat o vyplácení voucherů, které dostali za neuskutečněné žádosti v loňském roce. Podle prezidenta asociace Romana Škrabánka v některých kancelářích přes 70 procent klientů uplatnilo poukázku, aby si koupilo jiný zájezd. Další kanceláře ale zaznamenávají výrazně nižší číslo. AČCKA proto vládu žádá, aby připravila program zvýhodněných půjček, které by pomohly cestovním kancelářím překonat toto období. 

Odvětví cestovních kanceláří a agentur patří mezi nejpostiženější epidemií covidu-19. Podle Ministerstva pro místní rozvoj podnikalo k letošnímu 1. červenci 626 cestovních kanceláří, což je o 225 kanceláří méně než v roce 2019. Od začátku letošního roku zrušilo či pozastavilo svou činnost 71 společností a dalších šest je v insolvenci.

Zdroj: www.lidovky

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…