Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

09.05.2019

Akcionáři Generali potvrdili špičky pojišťovací skupiny

Valná hromada pojišťovací skupiny Generali letos přitáhla rekordní pozornost akcionářů. Na schůzi v Terstu se dostavili akcionáři a jejich zástupci tvořící přes 55 procent kapitálu.

Na valné hromadě se utkali především italští průmysloví investoři vedení Mediobancou, již drží zhruba čtvrtinu kapitálu, se zahraničními investičními fondy, jež mají pětinu akcií Generali. Akcionáři nakonec potvrdili stávající vrcholné managery, výkonného ředitele Philippa Donneta a předsedu Gabriela Galateriho. Investiční fondy ale uspěly s návrhem na jmenování dvou nezávislých členů správní rady, kde nově zasedne 13 osob. Současný výkonný ředitel skupiny, Philippe Donnet, zdůraznil růst hodnoty akcií Generali v posledních dvou letech. „Chceme, aby také rostl zisk a dividenda,“ dodal Donnet s tím, že mezi akcionáře by se mělo rozdělit 55 až 60 procent zisku.

Vrcholný management také představil svou vizi ohledně složení skupiny. Management nepočítá s odprodejem dalších aktiv, ba naopak by se chtěl zaměřit na cílené akvizice v Evropě. „Uvažujeme o dalších akvizicích v Evropě, které vyhodnotíme se strategickou disciplínou,“ dodal Donnet. Skupina má dostatek vlastních zdrojů na akvizice. Mezi oblastmi, o které se Generali zajímá nejvíce, je střední a východní Evropa.

Zdroj: https://it.reuters.com/article/fundsNews/idITL5N22J667

Zdroj fotografie: Wikimedia

Loading…