Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

18.08.2020

Aktivity italské skupiny Buzzi Unicem v České republice zaznamenaly růst

Aktivity italské skupiny Buzzi Unicem v České republice zůstaly v růstu i v prvním pololetí letošního roku. Italská skupina, jež patří k lídrům ve výrobě betonu, je přítomná v České republice skrze své dceřinné společnosti Zapa Beton, jež je členem Italsko-české komory, a Cement Hranice.

Podle hospodářských údajů zveřejněných skupinou příjmy v prvních  šesti měsících letošního roku vzrostly na 75,2 miliony eur s růstem prodejů o 1,7%. Hrubá marže se pak zvýšila o téměr dvanáct procent na zhruba dvacet milionů eur. „Jednotkové výrobní náklady v lokální měně se zcela evidentně snížily díky úsporám realizovaných v oblasti cen pohonných hmot a emisních povolenek, zatímco náklady na elektrickou energii zůstaly beze změny,“ vysvětlila růst skupina.

I na celosvětové úrovni zůstaly aktivity skupiny Buzzi Unicem stabilní. Celkové příjmy za první pololetí se mírně zvýšily na 1,52 miliard eur s velmi jasným růstem hrubé marže o 8,8% na 314 milionů eur. Skupina ale pocítila vládní omezení zavedená v Itálii a proto se příjmy z domácího trhu snížily o zhruba dvanáct procent na 221 milionů eur.

Zdroj: https://www.buzziunicem.com/

Zdroj fotografie: Zapa Beton

Loading…