Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

18.04.2024

Alfa Romeo se rozhodla změnit název svého nového vozu po polemice s ministrem

Automobilka Alfa Romeo se rozhodla změnit název svého nového sportovního vozu po polemice s italským ministrem pro podniky Adolfem Ursem.

Představitel strany Bratři Itálie kritizoval minulý týden, že nový vůz Alfa Romeo se jmenuje Milano, ačkoliv se s jeho výrobou počítá v Polsku. Podle ministra tím automobilka mohla i porušit zákon. „Rozhodli jsme se pro změnu, ačkoliv jsme nebyli ničím nuceni,“ odmítl názor o možném porušení zákona CEO automobilky Jean-Philippe Imparato. Podle něj Alfa Romeo chtěla názvem jen vzdát hold městu, kde se značka zrodila. Nově se tak vůz bude nazývat Junior.

Polemika o názvu nového vozu je jen poslední kapitolou v třenicích mezi italskou vládou a koncernem Stellantis, kam Alfa Romeo patří. Kabinet Giorgie Meloni tvrdí, že Stellantis privileguje postavení Francie, jejíž vláda je akcionářem koncernu. Špičky Stellantisu tvrdí, že Itálie nepodporuje dostatečně automobilový průmysl. Italská vláda by chtěla do země přilákat čínské konkurenty Stellantisu. Jeden z hlavních akcionářů koncernu, rodina Agnelliů, navíc vlastní vydavatelství Gedi, jehož deníky La Repubblica a La Stampa jsou k vládě silně kritické.

Zdroj a zdroj fotografie: https://www.media.stellantis.com/it-it/alfa-romeo/press/alfa-romeo-non-va-bene-milano-allora-alfa-romeo-junior

Loading…