Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

09.08.2017

Alitalia je třetí nejdochvilnější leteckou společností v Evropě

Italská letecká společnost Alitalia dokázala citelně zlepšit své výkony v oblasti dochvilnosti příletů do destinace. Uvádí letecká společnost na základě údajů sesbíraných nezávislou platformou Flightstats.

Podle těchto údajů, mezi lednem a koncem června letošního roku přiletělo zhruba 84 procent spojů Alitalia do destinace se zpožděním, jež nepřesáhlo 14 minut. Přesnost italské letecké společnosti se zlepšila o jedno procento ve srovnání s rokem 2016 a o téměř deset procent ve srovnání s rokem 2015. Nejlepšího výkonu dosáhla Alitalia v březnu, kdy dochvilnost spojů stoupla na téměř devadesát procent. V dubnu ale dochvilnost klesla na osmdesát procent, což byl nejhorší výsledek za celé první pololetí. Průměrné zpoždění letů Alitalia činí zhruba 35 minut.

Alitalia je tak třetí nejdochvilnější leteckou společností v Evropě a desátou ve světě. V Evropě dosáhly lepších výsledků jen společnosti Iberia a Austrian Airlines. Alitalia svými výkony porazila velké tradiční evropské letecké společnosti, jako Air France (78 procent dochvilných spojů), British Airways (82 procent) či Lufthansa (80 procent). Ještě větší výkonnostní rozdíl panuje ve srovnání s nízkonákladovými společnostmi, např. Společností EasyJet. V některých měsících rozdíl dochvilnosti mezi Alitalií a low-cost konkurenty činil až deset procent.

Zdroj: corporate.alitalia.it

Zdroj fotografie: Alitalia

Loading…