Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

08.01.2020

Alitalia má nového generálního ředitele

Italská letecká společnost Alitalia bude mít nového generálního ředitele. Oznámil to během slyšení v italské Poslanecké sněmovně nový nucený správce společnosti, Giuseppe Leogrande.

Novým generálním ředitelem se stane stávající CEO nejvýznamnější italské charterové linky Blue Panorama Airlines, Giancarlo Zeni. „Spolu s ním a dalším manažery vypracujeme nový průmyslový plán, který bude splňovat cíle stanovené zákonem, a sice restrukturalizace a zefektivnění fungování letecké společnosti,“ uvedl před poslanci Leogrande. Leogrande a Zeni by tak měli připravit Alitalii k odprodeji strategickému investorovi. Dle vyjádření Leograndeho však není reálné stihnout odprodej do 31. května, jak stanovil vládní výnos o nucené správě společnosti.

Giuseppe Leogrande také přiblížil některé detaily z hospodaření Alitalie. I přes rostoucí příjmy a obsazenost letů se nepodařilo snížit ztrátu pod tři sta milionů eur za rok. Jedním z hlavních úkolů nové průmyslového plánu bude snížit náklady na fungování letecké společnosti. Ta na druhé straně poskytuje kvalitní služby na palubě letadel e je mezi prvními leteckými společnosti v dochvilnosti letů, zdůraznil silné stránky Alitalie Giuseppe Leogrande. „Nemohu vám zatím ukázat žádné slidy s čísly do budoucnosti, jelikož musíme počkat na nový průmyslový plán, jež vypracujeme, a protože jsem od předchozích správců nedostal zprávu o hospodaření,“ dodal před poslanci Leogrande.

Zdroj: www.askanews.it

Zdroj fotografie: Alitalia

Loading…