Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

13.01.2016

Alitalia posílí spoje do Říma

Alitalia, člen Italsko-české komory, se rozhodla, že od 28. března posílí své spoje mezi Prahou a italským hlavním městem. Řím se tak stane pro pasažéry z Prahy hlavním dopravním uzlem této italské společnosti. Obě hlavní města spojí šest letů Alitalia týdně. Pondělní, středeční a nedělní spoje budou létat z Říma v 9,30 a z Prahy se budou vracet ve 12,10. Úterní, čtvrteční a sobotní lety budou odlétat z Říma – Fiumicino ve 14,30 a z Prahy nazpět v 17,10. Na téma nových letů jsme hovořili se Zuzanou Košťálovou, Branch Czech Republic společnosti Alitalia.

Většina leteckých společností obsluhujících spoje mezi Prahou a Itálii se zaměřují na destinace v severní Itálii. Vy jste však vsadili na Řím. Proč?

Hlavním dopravním uzlem Alitalia je letiště v Říme – Fiumicino, ze kterého obsluhujeme širokou síť spojů s dalšími destinacemi ve světě, a to včetně s městy v severní Itálii. V minulé letní letové sezóně jsme nabízeli pasažérům z Prahy 21 navazujících letů do dalších měst v Itálii. V roce 2015 naše letecká společnost zaznamenala mimořádně dobré výsledky na lince Praha – Řím, která meziročně vzrostla o 11,7%. Právě z tohoto důvodu jsme se rozhodli posílit spoje s Římem – Fiumicino. Jsme soukromou leteckou společností, která se snaží vyhovět poptávce na trhu.

V rámci své nové podnikové strategii Alitalia posiluje svá spojení s mimoevropskými destinacemi. Bude tak možné létat z Prahy, s přestupem v Římě, do zajímavých mimoevropských destinací?

Nový letecký plán pro spoje do Prahy byl navržen tak, aby vyhodnotil a uspokojil poptávku na trhu. Konkrétněji, díky přestupu v Římě Alitalia spojí Prahu s destinacemi v Jižní Americe jako Rio de Janeiro, Sao Paolo, Buenos Aires a Santiago de Chile, kam se však bude létat až od prvního května. Letový plán počítá také s navazujícími lety do severní Ameriky, a sice do Bostonu a Toronta. Díky naší partnership s Etihad Airways může Alitalia nabídnout více spojení s Afrikou, Asií a Austrálií. Navíc se na letišti v Římě – Fiumicinu zavádí nová služba jménem Transit Team, která je věnovaná zejména cestujícím, kteří v Římě přestupují na jiný let. Zaměstnanci Teamu zajišťují rychlý doprovod pasežérům do odletového gatu na navazující let. Tato služba je zvlášť užitečná v případě, kdy je čas přestupu velmi krátký.

Většina evropských leteckých společností z finančních důvodů omezuje služby poskytované na palubě letů na střední vzdálenosti. Alitalia se rozhodla jít opačným směrem skrze restyling kabin letadel a posílení občerstvení na palubě. Myslíte si, že pasažéři jsou ještě zvyklí na těchto letech ocenit takto vysokou úroveň komfortu?

Našim hostům na palubě chceme nabídnout nejlepší možnou úroveň služeb tak, aby se cítili jako doma. Zaznamenali jsme totiž, že kvalita palubních služeb a palubního občerstvení někdy hrají zásadní roli při výběru letecké společnosti. Občerstvení na palubě jsme posílili obzvláště na leteckých spojích na střední vzdálenosti, servisem jídla a nápojů vysoké kvality. A navíc rozšiřujeme připojení k internetu, již fungující u letů na střední a dlouhé vzdálenosti. A od našich pasažérů jsme dostali pozitivní odezvu na tato naše rozhodnutí.

 

Zdroj fotografie: Alitalia

Loading…