Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

09.12.2020

Alitalia vypravila svůj první Covid tested let ze Spojených států

Letecká společnost Alitalia, ve spolupráci s letištěm v Římě – Fiumicinu, spustila své Covid-tested lety z a do Spojených států.

Letecká společnost se rozhodla využít experimentální režim stanovený italským ministerstvem zdravotnictví, který bude trvat alespoň do 15. února. Pravidla určují, že pasažéři tohoto druhu letů se musí při vstupu na palubu prokázat antigenním či PCR negativní testem, který není starší 48 hodin. Po příletu do Říma či New Yorku jsou pasažéři znovu otestováni antigenním testem. V případě, že pasažér zjistí před odletem, že je pozitivní, tak má právo na vrácení ceny letenky.

První Covid-tested let odletěl z New Yorku včera. Pasažéři na těchto letech nemusí po příletu do Itálie nastoupit karanténu. Pokud je jejich destinací místo ve státě New York, tak se jim izolace výrazně zkrátí. Samotné Covid-tested lety ale nic nemění na ostatních pravidlech: cestovat ze Spojených států do Itálie je v současnosti možné jen z naléhavých důvodů.

Další Covid-tested lety mezi Itálií a Spojenými státy bude provozovat společnost Delta Airlines. Ministerská vyhláška také umožňuje provoz tohoto druhu letů z a do Mnichova a Frankfurtu nad Mohanem.

 

Zdroj: alitalia.com

Zdroj fotografie: Alitalia

Loading…