Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

10.05.2017

Alitalia začíná hledat kupce

Alitalia začíná intenzivně hledat svého kupce. Oznámili to nucení správci společnosti, jejichž mandát v čele společnosti začal 2. května.

Správci chtějí 17.května zveřejnit zadání s požadavky, které by měl splnit eventuální kupec společnosti. Správci také hledají jednoho či více advisora pro výběr zájemců. Hlavním cílem je vyhnout se krachu společnosti a následného rozprodání aktiv. „Ještě jsme s nikým nemluvili,“ odpověděl jeden ze správců Alitalia, Luigi Gubitosi, na eventuální zájem ze strany německé společnosti Lufthansa.

Alitalia se i nadále nachází v hluboké ztrátě. Podle správců letecká společnost zaznamenala v roce 2016 ztrátu v hodnotě zhruba půl miliardy eur. Dalších dvě stě milionů eur ztratila společnost v průběhu prvního čtvrtletí letošního roku. Poté co nedošlo k navýšení kapitálu společnosti ze strany akcionářů, peníze na provoz společnosti zařídí překlenovací úvěr v hodnotě 600 milionů eur, který poskytne stát. „Stát nám již předběžně poskytl zhruba 220 milionů eur,“ dodal další správce, Enrico Laghi.

 

Zdroj: www.ansa.it

Zdroj fotografie: Alitalia

Loading…