Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

10.01.2022

Amazon a Stellantis podepsaly spolupráci

Automobilový koncern Stellantis a technologická skupina Amazon podepsaly na začátku roku rozsáhlou spolupráci. Dohoda byla uzavřena na technologickém veletrhu CES v Las Vegas.

Amazon poskytne automobilovému koncernu know-how pro vývoj nových služeb a také pro úspěšné nasměrování svých vnitřních výzkumných struktur. Obě firmy se například dohodly na spuštění softwarové akademie, kterou projdou tisícovky vývojářů. „Společně položíme základy, které Stellantis posunou z tradičního výrobce automobilů na světového lídra v oblasti softwarového vývoje a inženýrství,“ uvedl generální ředitel Amazonu Andy Jassy.

Od roku 2024 budou obě společnosti spolupracovat na dodání digitální platformy kabiny vozů STLA SmartCockpit. Cílem koncernu je mít ve svých vozech společnou digitální platformu, která se propojí s digitálním světem cestujících a zákazníků. V projektu Amazon využije své know-how například v oblasti umělé inteligence, které ale přizpůsobí potřebám automobilového sektoru. „Prostřednictvím umělé inteligence a cloud computingu zlepšíme celkový zážitek našich zákazníků a proměníme vůz v přizpůsobitelný životní prostor pro cestující i řidiče,“ uvedl šéf Stellantisu Carlos Tavares. Automobilový koncern bude spolupracovat s Amazonem na rozvoji dodávacích služeb, a to poskytnutím nové generace lehkých užitkových vozů.

 

Zdroj a zdroj fotografie: www.stellantis.com

Loading…