Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

05.01.2024

Andreas Pieralli dostal medaili Jana Masaryka českého ministerstva zahraničí

Tlumočník, překladatel a italsko-český novinář Andreas Pieralli, který je také členem Italsko-české komory, dostal důležité vyznamenánístříbrnou medaili Jana Masaryka Ministerstva zahraničí ČR.

Pieralli vyznamenání dostal za „výrazný příspěvek k rozvoji vztahů mezi Itálií a Českou republikou v politické a kulturní oblasti“. Vedle kulturních aktivit, kterým se věnuje v Praze, Pieralli přeložil do italštinu jednu z klasik české literatury, Klapzubovu jedenáctku od Eduarda Basse, a spolupracuje s Českým centrem v Miláně a dalšími významnými kulturními institucemi, například literárním festivalem Pordenonelegge. „Už mnoho let vytvářím italsko-české kulturní iniciativy, jejichž úspěch je však výsledkem spolupráce mnoha dalších osob,“ uvedl Pieralli.

Medaili Jana Masaryka udělují česká diplomatická zastoupení osobnostem, které přispěly k šíření dobrého jména České republiky v zahraničí. Pierallimu ocenění udělil končící český generální konzul v Miláně Jiří Kudělu a předal mu ji nový konzul Ivan Počuch.

Zdroj a zdroj fotografie: Andreas Pieralli

Loading…