Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

19.01.2017

Andrej Babiš: EET funguje

Elektronická evidence tržeb funguje takřka bez problémů. Tento názor sdělil ministr financí Andrej Babiš při tiskové konferenci, která vyhodnotila první měsíc a půl fungování nového systému registraci příjmů.

Podle statistik, které dodalo Ministerstvo financí novinářům, tržby evidované v prosinci v odvětvích, kde byla EET zavedena (pohostinství a poskytování ubytovacích a stravovacích služeb), se prakticky zdvojnásobily z deseti na dvacet miliard korun. Ministerstvo také odmítlo, že by EET působilo likvidačně na daná odvětví. Dle statistik úřadu skončilo činnost v dotčených odvětvích 107 podniků, ale dalších 370 naopak otevřelo. Vzrostl také počet nově registrovaných plátců DPH. „Funguje to, odmítám negativní dopad EET na podnikatelskou veřejnost. Většina provozovatelů je spokojena, problémy jsou většinou jen u dodavatelů zařízení,“ uvedl při konferenci Babiš.

Ministerstvo financí se tak nyní připravuje na druhou fázi spuštění systému evidence tržeb. Ta se bude týkat aktivit s prodejem zboží ve velkoobchodu a maloobchodu. Od prvního března tak povinnost zasílat údaje o přijatých platbách vznikne až 250 tisícům podnikům a podnikatelům. V současné době je jich v systému zhruba 43 tisíc. Bude se tak jednat o výraznou zátěžovou zkoušku Elektronické evidence tržeb.

 

Zdroj: http://www.mfcr.cz/

 

Zdroj fotografie: Archív Vlády ČR

Loading…