Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

21.01.2016

Apple vytvoří v Neapoli své centrum rozvoje aplikací

Apple vytvoří v Neapoli své první evropské centrum rozvoje aplikací pro chytré telefony. Oznámil to premiér Matteo Renzi, který dnes přijal Tima Cooka, CEO společnosti Apple.

Nové centrum rozvoje App iOS by mělo vzniknout při partnerské instituci v Neapoli. Investice by měla vytvořit až 600 nových pracovních míst, a to především pro vývojáře a ICT techniky. Dle zdrojů z krajského úřadu regionu Kampánie, by nové centrum mělo vzniknout ve čtvrti Bagnoli, která prochází zásadní revitalizací. Nové centrum by mělo provozovat i vzdělávací aktivity pro své budoucí vývojáře. Dalším tématem rozhovorů mezi Matteem Renzim a Timem Cookem mají být daňové nedoplatky Applu.

Dle ekonomického deníku Il Sole 24 Ore nová investice potvrzuje výjimečnost regionu Kampánie v oblasti ICT rozvoje. V regionu se totiž podařilo propojit několik malých a středních firem s vývojovými středisky na místních univerzitách, a tím vytvořit, na italské poměry, výjimečnou síť podniků, laboratoří a akademických pracovišť. Jak se ukázalo i na případu Applu, tento technologický klastr je nyní schopen přitahovat významné zahraniční investory.

 

 

Zdroj: apple.com

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…