Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

28.07.2017

Arcelor Mittal se chystá převzít italskou Ilvu

Společnost Arcelor Mittal se chystá převzít italské hutní závody Ilva. Arcelor Mittal společně se skupinou Marcegaglia vyhrál výběrové řízení na koupi italských závodů.

Dle názoru Aditaye Mittalu, CEO pro Evropu Arcelor Mittalu, je akvizice Ilvy „strategickou investicí s mimořádným potenciálem ziskovosti“. Aditay Mittal to uvedl při valné hromadě akcionářů indické společnosti, která v ČR provozuje hutě v Ostravě. Dle Aditaye Mittala je Itálie druhým největším trhem s ocelí a skupina tam zatím neměla vlastní výrobní závod.

O prodeji italských hutních závodů Ilva konsorciu Arcelor Mittalu a skupiny Marcegaglia definitivně rozhodl italský ministr hospodářství Carlo Calenda na začátku června. Arcelor Mittal se zavázal investovat do závodů Ilvy až čtyři miliard eur, z čehož 1,25 miliard má jít na zlepšení ekologické udržitelnosti závodů. Současně ale investor počítá se zeštíhlením stavů: počet zaměstnanců by se měl snížit do roku 2023 z aktuálních 14 tisíc na zhruba deset tisíc osob. Tyto plány již vyvolaly několik stávek a obavy odborů.

Zdroj: www.ilsole24ore.com

Zdroj fotografie: Ilva

Loading…