Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

05.06.2018

ArcelorMittal čeká na schůzku s Di Maiem ohledně budoucnosti Ilvy

Indický ocelářský kolos ArcelorMittal čeká na schůzku s novým italským ministrem hospodářství Luigi Di Maiem z Hnutí 5 hvězd. Hlavním tématem setkání má být budoucnost oceláren Ilva v Tarantu.

Hnutí 5 hvězd, kterého byl Di Maio volebním lídrem, zastávalo názor, že ocelářský závod musí projít celkovou „ekologickou konverzí“, což by fakticky znamenalo zastavení pecí a výrobních procesů za tepla. Další možností je konverze pohonu hutí z uhlí na plyn se kterým ale investiční plán ArcelorMittalu nepočítá. Koaliční smlouva mluví o „postupném uzavírání zdrojů znečištění“. Indická skupina, která by italské ocelárny měla převzít již 1. července, si chce tak vyjasnit plány rozvoje ocelářského průmyslu nové italské vlády. Za potvrzení již přijatých závazků plédoval včera i předseda italského svazu průmyslu Confindustria Vincenzo Boccia. „Ať se uskuteční tato velká investice, jež přitáhla i zahraniční firmy“, vyzval vládu Boccia.

Vzhledem k panujícím nejasnostem bylo zrušeno i jednání s odbory ohledně snižování počtu zaměstnanců v Tarantu. ArcelorMittal by chtěl postupně snížit počet zaměstnanců z aktuálních čtrnácti tisíc na méně než devět tisíc a současně zvýšit produkci závodu. Podle posledního návrhu dohody by si propuštěné oceláře ponechal aktuální vlastník hutí, společnost pod státní kontrolou, která by se jim pak snažila nalézt nové zaměstnaní.

Zdroj: http://www.repubblica.it

Zdroj fotografie: ILVA

Loading…