Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

31.07.2018

ArcelorMittal představil svůj zlepšený ekologický plán pro Ilvu

 

Indická skupina ArcelorMittal představila v Římě, na Ministerstvu hospodářství, svůj zlepšený ekologický plán pro ocelářské závody Ilva v Tarantu, které má převzít v září.

ArcelorMittal se zavázal k zrychlení tempa snižování emisí a dalších negativních dopadů ocelářské výroby v Tarantu. Do roku 2023 by závod v Tarantu měl splňovat limity pro emise CO2. Skupina se také zavázala k rychlejší implementaci technologií, jež mají snížit o třicet procent emise popílků a o padesát procent emise dioxinů. O 13 měsíců dříve má také dojít k celkovému zastřešení skladů minerální materiálů a uhlí. ArcelorMittal se také zavázal, že výroba oceli v Ilvě nepřesáhne osm milionů tun ročně. „K realizaci vyšších výrobních objemů budou využity technologie s nízkým užitím uhlí,“ dodává v materiálu skupina.

Představený plán stále zcela nepřesvědčil zástupce italské vlády. „Od ArcelorMittalu jsme žádali zlepšení na úrovni zaměstnanosti a ochrany životní prostředí, a to co jsem dostali není stále dostačující,“ uvedl po setkání vicepremiér Luigi di Maio. Podle vicepremiéra není v případě odprodeje závodů Ilva v Tarantu nutné spěchat. „V této vládě nesedí nikdo, kdo by chtěl tento provoz darovat prvnímu zájemci, který se naskytl,“ prohlásil di Maio. Současně se stále čeká na výsledek řízení, které má rozhodnout  platnosti či zrušení konkurzu, na jehož základě byl ArceloMittal vybrán.

Zdroj: www.ilsole24ore.com

Zdroj fotografie: Ilva

  

Loading…