Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

01.11.2018

ArcelorMittal převzal Ilvu v Tarantu

Mezinárodní skupina ArcelorMittal převzala ve čtvrtek 1. listopadu kontrolu a řízení ocelářského závodu Ilva v Tarantu. V rámci transakce dojde i k částečné restrukturalizaci firmy.

V nové společnosti AM InvestCo bude pracovat na 8.200 osob. To je o 2.600 osob méně než ve “staré” Ilvě. Zaměstnanci, kteří nedostanou smlouvu od nové společnosti, zůstanou zaměstnání v rámci společnosti v nucené správě, která dosud spravovala ocelářských závod. Část z nich bude zaměstnána v rámci ekologické sanace v nevýrobní části závodu. Další stovky zaměstnanců by mělo jít do důchodu či by mohlo využít pobídek k dobrovolnému odchodu: kdo se rozhodne rozvázat pracovní poměr dostane dva roky podpory v nezaměstnanosti a bonus v hodnotě 100 tisíc eur. ArcelorMittal se pak zavázal, že zbytek zaměstnanců zaměstná do roku 2025, kdy by produkce měla stoupnout ze šesti na osm milionů tun oceli ročně.

Další zásadní otázkou jsou investice do ekologické udržitelnosti provozu. ArcelorMittal se zavázal k zrychlení investicí do nových technologií a v příštích letech by měl investovat přes miliardu eur. Jedno z opatření je například přikrytí skladů paliv a materiálů, jež jsou zdrojem výrazné prašnosti. Další miliardu eur bude investovat “stará” Ilva pod státní kontrolou. Opatření by měla být zhotovena do konce roku 2023.

Zdroj: www.agi.it

Zdroj fotografie: Ilva

Loading…