Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

25.11.2019

ArcelorMittal udrží v chodu hutě Ilva v Tarantu

Indická skupina ArcelorMittal je ochotná dále jednat o svém působení v Itálii. To je výsledek jednání mezi vládou  a vlastníky koncernu, Lashmi a Aditya Mittalovými, které proběhlo v pátek 22. listopadu.

Koncern začal vyjednávat o své budoucnosti v Itálii poté co skupina ohlásila na začátku listopadu navrácení hutí Ilva v Tarantu nuceným správcům a výraznou restrukturalizací svých aktivit na apeninském poloostrově. Jak uvedl po schůzi premiér Giuseppe Conte, cílem obnovených jednání bude sestavení nového plánu průmyslového rozvoje. Výměnou za otevření jednání vláda navrhne nuceným správcům, aby požádali o přeložení prvního soudního stání ohledně porušení nájemní smlouvy ze strany ocelářského koncernu. Jednání se naopak nedotkla otázky trestněprávní imunity, kvůli které koncern hrozil odchodem z hutě.

«Cílem těchto nových jednání bude nový plán, jež bude počítat s novými výrobními řešeními za použití ekologických technologií a zaručí nejvyšší míru likvidace ekologických škod», uvedl premiér Conte. Premiér však připustil, že tento nový a výrazně nákladný plán si může vyžádat přímou finanční účast vlády. K eventuálnímu snížení počtu zaměstnanců pak bude, dle premiéra, nutný souhlas odborů.

Zdroj: www.governo.it

Zdroj fotografie: governo.it

Loading…