Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

03.08.2018

Dálnice D3: Astaldi představí nejlepší nabídku

Konsorcia vedená italskými společnostmi Astaldi (člen Italsko-české komory) a Salini Impregilo se umístily  respektivně první a druhý ve výběrovém řízení na výstavbu úseku dálnice D3 mezi Hodějovicemi a Třebonínem v jižních Čechách.

Výběrové řízení se týká 12,5 kilometrů dlouhého úseku dálnice, která má v budoucnosti propojit Prahu s Lincem, s předpokládanou cenou 5,9 miliard korun. Na prvním místě se umístilo sdružení veden společností Astaldi, jež podalo nabídka v hodnotě 3,9 miliard korun, výrazně pod předpokládanými náklady. Druhé se umístilo sdružení v čele se Salini Impregilo, jež nabídlo postavit úsek dálnice za 5,8 miliard korun. Nabídky zbývajících dvou konkurentů se umístily nad cenou vypočítanou zadavatelem zakázky, Ředitelstvím silnic a dálnic. Nabídky vyhodnotí vládní komise, která se zaměří především na adekvátnost nabízené ceny.

Podle oficiálního prospektu, stavební práce měly začít na konci loňského roku. Většina pozemků byla již vykoupena. Realizací nové úseku dálnice D3 vytvoří jižní obchvat Českých Budějovic a má ulehčit přetížené silnici I/3.

Zdroj: www.rsd.cz

Zdroj fotografie: mdcr.cz

Loading…