Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

08.08.2016

Atlante 2 může začít fungovat na bankovním trhu

Fond Atlante 2 může začít působit na italském bankovním trhu. Úkolem fondu je výkup a sekuritizace úvěrů v selhání italských bank.

První italskou bankou, která by měla využít služeb fondu Atlante 2, je Monte dei Paschi di Siena. Této bance regulátor nařídil očištění od velkého počtu úvěrů v selhání a navýšení základního kapitálu, tak aby splňovala parametry kapitálové přiměřenosti. Při posledních stress testech totiž toskánská banka dopadla jako nejhorší z 51 velkých evropských bankovních domů. Počítá se tudíž, že Atlante 2 odkoupí od banky podstatnou část jejich úvěrů v selhání.

V pondělí 8. srpna bylo ohlášeno, že fond Atlante 2 sehnal dostatek prostředků na svoji činnost. Fond má nyní k dispozici 1,71 miliard eur, ale prostředky by se měly do konce září navýšit až na tři miliardy eur. Mezi hlavními investory do fondu patří státní a polostátní společnosti. Státní společnost SGA dala do fondu 450 milionů eur, polostátní banka Cassa depositi e prestiti dalších 250 milionů eur a polostátní Italské pošty 200 milionů eur. Mezi soukromými investory pak vyniká pojišťovna Generali (200 milionů eur) a banky UniCredit a Intesa San Paolo (dohromady 300 milioů eur).

 

Zdroj: www.corriere.it

 

Zdroj fotografie: MPS

Loading…