Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

05.01.2017

Bankroty firem klesly na minimum od roku 2008

Silné hospodářské oživení, které zaznamenává Česká republika v posledních dvou letech, se promítlo i do finanční kondice firem. Ukazují to údaje agentury Crif – Czech Credit Bureau, člena Italsko-české komory.

Podle těchto údajů, počet bankrotů obchodních společností klesl v roce 2016 pod hranici jednoho tisíce firem, což je nejméně od roku 2008. V loňském roce tak zkrachovalo 904 společností, což je o 94 firem méně než v roce 2015. Nejvíce společností zkrachovalo v odvětví obchodu a průmyslu. Více než třetina firemních bankrotů proběhla v Praze, kde má ale sídlo většina českých společností.

Výrazné zlepšení zaznamenaly také statistiky týkající se fyzických osob – podnikatelů. Těch zkrachovalo 7022, což je o 945 méně než v roce 2015. „Výrazné meziroční snížení bankrotů fyzických osob podnikatelů ukazuje, že z dobrého výkonu ekonomiky v posledním roce těžily nejenom obchodní společnosti, u kterých tento pozitivní trend zaznamenáváme už dva roky, ale rovněž obyvatelé. Zlepšily se i podmínky fungování živnostníků, kterým se v posledních letech příliš nedařilo,“ okomentovala údaje analytička CRIF -Czech Credit Bureau Věra Kameníčková.

Zdroj: www.ceskenoviny.cz/zpravy

Zdroj fotografie: CRIF - Czech Credit Bureau

Loading…