Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

01.06.2020

Banky se zúčastní programu Covid III

Představitelé Českomoravské záruční a rozvojové banky (ČMZRB) začali v pátek 29. května podepisovat dohody s bankami, jež se stanou součástí podpůrného programu Covid III.

Program poskytne akreditovaným bankám státní záruky, jež poslouží k úvěrování živnostníků a malých a středních podniků. Žadatelé o garantovaný úvěr tak budou jednat pouze s komerční bankou. "Program COVID III umožní poskytnout bankám a spořitelním družstvům celkově až 500 miliard korun úvěrů a podpoří tak kolem 150 tisíc OSVČ a podniků zaměstnávajících až 500 zaměstnanců. Alokovaná částka bude rozdělena do několika výzev. V té první budou moci finanční instituce poskytnout firmám až 167 miliard Kč zaručených provozních úvěrů," vysvětlil generální ředitel ČMZRB, Jiří Jirásek. Státní záruka bude činit devadesát procent v případě firem s maximálně 250 zaměstnanci a osmdesát procent u firem s maximálně 500 zaměstnanci.

Do programu jsou akreditovány všechny banky, jež jsou členy Italsko-české komory. Jedná se o Českou spořitelnu, které byl přidělen objem garantovaných úvěrů v hodnotě 36,4 miliard korun, Československou obchodní banku (30,9 miliard CZK), Raiffeisenbank (14,9 miliard CZK), UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia (19 miliard CZK) a Všeobecnou úvěrovou bankuIntesa Sanpaolo Group, pobočka Praha (0,9 miliard CZK).

Zdroj: www.cmzrb.cz

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…