Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

01.08.2017

Brembo sází na elektronické motory

Italská společnost Brembo, lídr ve výrobě brzdících systémů vysoké kvality, se rozhodla zaměřit své kapacity na elektrické motory.

Společnost se stala vedoucím výzkumného projektu, kterého se zúčastní i další významné firmy v italském automobilovém průmyslu, např. Společnost Magneti Marelli, spolu s Technickou univerzitou v Milánu a s Univerzitou v Bergamu. Výzkumný projekt, který již začal ve vědecko-technickém parku Kilometro Rosso v Bergamu, se zaměří na rozvoj nové generace střídavých elektrických motorů. „Odvětví elektrických automobilů zaznamená obrovský rozvoj a my chceme sehrát důležitou roli v této revoluci v automobilovém průmyslu,“ říká k projektu předseda představenstva společnosti Brembo, Alberto Bombassei.

Projekt, na jehož financování se podílí i kraj Lombardie částkou čtyř milionů eur, by měl trvat třicet měsíců. Během této doby by výzkumný bude testovat potenciál střídavých elektrických motorů v sériové výrobě elektrických atomobilů. „Tato technologie je již známá ale její upravení na sériovou produkci zatím nebylo dostatečně probádáno. Do konce roku 2019 bychom měli mít fungující prototypy a také výrobní linku schopnou se zapojit do sériové výroby,“ uvádí ředitel výzkumu a vývoje společnosti Brembo, Giorgio Ascanelli.

Zdroj: www.ansa.it

Zdroj fotografie: Vědecko-technický park Kilometro Rosso

Loading…