Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

22.08.2022

Brembo výrazně zlepšila své hospodářské výsledky

Italská skupina Brembo, která je světovým lídrem ve výrobě brzdících systému pro automobilový průmysl, zaznamenala v prvním pololetí vynikající hospodářské výsledky. Údaje zveřejnilo vedení společnosti.

Tržby skupiny se od ledna do konce června zvýšily o více než 28 procent na 1,75 miliardy eur. Bez akvizicí by příjmy vzrostly o zhruba čtvrtinu.  Výrazný růst o více než 40 procent zaznamenaly trhy na americkém kontinentu. Pozitivní údaje skupina zaznamenala i na klíčových trzích v Evropě. V Německu zvýšila tržby o 27,5 procent, ve Itálii o šestnáct a ve Francii o deset procent. Současně se ale také zlepšila ziskovost firmy. Provozní zisk EBITDA se zvýšil o 13 procent na 305 milionů eur a čistý zisk pak o 17 procent na 149 milionů eur.

Výsledky za první pololetí vedení považuje za výsledek dlouhodobé strategie skupiny, která obstála i ve velmi komplikované situaci na mezinárodních trzích. „Ačkoliv nám geopolitické a makroekonomické scénáře napovídají opatrnost, silná pozice skupiny Brembo, dosud zaznamenané významné výsledky a povzbudivé signály z našeho referenčního trhu nám vlévají důvěru do zbytku roku,“ uvedl Ceo skupiny Matteo Tiraboschi.

Zdroj a zdroj fotografie: www.brembo.com

Vlastnosti:

#Brembo
Loading…