Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

22.08.2016

Britští milionáři v eurech se začínají více zajímat o vily na pobřeží

Toskánsko již není hlavním tahounem nákupů nemovitostí ze strany britských milionářů v eurech v Itálii. Tvrdí to studie realitních portálů Immobiliare.it a Luxuryestate.com.

Toskánsko v posledním roce  ztratilo svou výsadní pozici v preferencích britských milionářů. Dosud tvořili nemovitosti v Toskánsku zhruba třetinu nákupů nemovitostí movitých Britů v Itálii. V posledním roce ale podíl Toskánska klesl jen 14 procent. Současně se však zájem o nemovitosti v Itálii ze strany Angličanů nesnížil: poptávka totiž meziročně vzrostla o 15 procent. O téměř deset procent na 3,4 miliony eur se také zvýšil budget  na nákup nemovitostí v Itálii bohatých poddaných Jeho Veličenstva.

Poptávka ze strany Britů se však přeorientovala k moři. Silný růst poptávky zaznamenaly přímořské lokality jako Taormina, Portofino či Capri, kde jsou movití Britové schopni utratit za nemovitost šest až deset milionů eur. Luxusní nemovitosti jsou vyhledávané i ve velkých městech jako Řím, Milán či Florencie, kde ale průměrný budget klesá na „pouhé“ dva až tři miliony eur. Je tedy patrné, že bohatí Britové čím dál více vyhledávají alternativní lokality k Toskánsku, a především k oblasti Chianti, kde je již nemovitostní trh saturován.

 

Zdroj:www.immobiliare.it

Zdroj fotografie: Pixabay

 

Loading…