Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

03.05.2016

Brno: vztahy s Itálií stále těsnější

Italsko-česká obchodní a průmyslová komora navštívila ve dnech 27. a 28. město Brno. Delegace se účastnil italský velvyslanec Aldo Amati, předseda Komory Gianfranco Pinciroli, člen představenstva Komory pro vztahy s Moravou  Andrea Busolo, předseda představenstva společnosti Nová Mosilana Pavel Zezula a tajemnice Společnosti přátel Itálie Eva Poddaná.

Ve středu dopoledne proběhla schůzka s primátorem města Brna Petrem Vokřálem. „Rozhovory s panem primátorem se mi zdály věcné a otevřené různým podnětům. Naším cílem je usnadnit dialog mezi místními firmami a samosprávou. V tom by nám měla pomoci přítomnost významných italských firem v regionu a početné italské podnikatelské komunity přímo ve městě Brně,” uvádí člen představenstva pro vztahy s Moravou Andrea Busolo.

Jednání s primátorem Vokřálem se dotkla mnoho oblastí společného zájmu. Město Brno se nedávno stalo hlavním akcionářem veletržní společnosti BBV, jež pořádá mnoho významných veletrhů s častou účastí italských firem a Italsko-české komory. Dalším důležitým tématem bylo vytvoření přímého letadlového spojení mezi Brnem a severní Itálií, se kterou udržují brněnské i moravské firmy velice živé hospodářské vztahy.

Večer proběhlo neformální setkání s italsko-českou komunitou v restauraci Trattoria Castellana, kterého se zúčastnilo mnoho italských i českých podnikatelů. „Vysoký počet hostů naznačuje, že italští a čeští podnikatelé mají oboustranný zájem se lépe poznat,” dodává Andrea Busolo.

Dvoudenní návštěva Moravy byla završena setkáním na Regionální hospodářské komoře v Brně (RHK Brno), kde italskou delegaci přijali předseda představenstva Miloš Škrdlík a ředitel úřadu Čeněk Absolon. „RHK Brno je velice silnou asociací, sdružuje přes 450 firem, včetně obou hlavních brněnský univerzit. Důležitým styčným bodem ve spolupráci mezi oběma Komorami je předseda představenstva Nové Mosilany Pavel Zezula, jenž zasedá také v představenstvu RHK Brno. Chceme pracovat na společných projektech. V současnosti zvažujeme spolupráci v přípravě dvou investic ze strany italských malých a středních podniků,“ upřesnil Andrea Busolo.

 

Zdroj fotografie: Schmerková Marie, Magistrát města Brna

Loading…