Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

24.08.2016

Budějovický Budvar uspěl ve dvou soudních sporech v Itálii

Budweiser Budvar je české pivo. V tomto duchu se nedávno vyjádřily italské soudy ve sporech mezi českým Budějovickým Budvarem a americkou skupinou Anheuser-Busch InBev.

Nové rozsudky jsou v souladu s historickým rozhodnutím italského nejvyššího soudu, jež v roce 2013 uznal ochrannou značku Budweiser Budvar a umožnil tak její bezproblémové používání na italském trhu. Letos v srpnu tak italský odvolací soud zamítl žalobu amerického konkurenta Budvaru na zrušení tří ochranných známek českého pivovaru. Jen několik dnů poté Nejvyšší soud zamítl žalobu společnosti Perroni Birra Industriale, dovozce amerického piva do Itálie, na zrušení jedné ochranné značky a na náhradu nákladů. Obě kauzy se táhly přes deset let a italské soudy uznaly argument, že Budweiser je zeměpisné označení, jež jednoznačně poukazuje na pivo z Českých Budějovic.

Pro Budějovický Budvar se jedná o významné soudní výhry, jelikož export do Itálie v posledních letech roste, a někdy dokonce dvouciferným tempem. „Rozsudky výrazně posilují právní jistotu k našim ochranným známkám a vytvářejí tak stabilnější podnikatelské prostředí pro naše importéry i jejich obchodní partnery,“ řekla k rozsudkům Helena Votřelová, právnička Budějovického Budvaru.

Budějovický Budvar se pře se svým americkým konkurentem již od roku 1907. Z téměř dvou stovek uzavřených sporů jich 136 vyhrál český pivovar, jehož vývoz v posledních letech výrazně roste.

 

Zdroj: www.budejovickybudvar.cz

Zdroj fotografie: Budějovický Budvar

Loading…