Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

23.11.2023

CAMIC v Itálii na pracovní návštěvě prezidenta republiky Petra Pavla

Italsko-česká obchodní a průmyslová komora se ve dnech 27. až 29. listopadu zúčastní podnikatelské mise do Itálie, kterou pořádá Svaz průmyslu a dopravy ČR u příležitosti pracovní návštěvy prezidenta České republiky Petra Pavla. Jde o první návštěvu českého prezidenta v Itálii po deseti letech.

Kromě institucionální agendy prezidenta jsou na programu dvě podnikatelská fóra v Římě a Miláně za účasti početné delegace českých firem působících v sektorech leteckého a vesmírného průmysl, obranného průmysl, dopravě či energetice, které koordinují Velvyslanectví České republiky v Římě a Generální konzulát v Miláně ve spolupráci s  Confindustria, Region Lombardie, Assolombarda, AICE a ISPI.

Itálie je 5. největším obchodním partnerem České republiky a vzájemná obchodní bilance neustále roste. „Bilaterální obchod mezi Itálií a Českou republikou přesahuje 18 miliard eur ročně, v rámci kterého jde především o průmyslové výrobky,“ řekl předseda Danilo Manghi. „Jsem přesvědčen, že návštěva prezidenta Pavla v Itálii přichází v klíčovém okamžiku pro ekonomiku obou zemí, a jsem si jist, že položí základy pro nové spolupráce mezi našimi podniky“.

Za Komoru budou přítomni předseda Danilo Manghi, místopředseda Alessandro Pasquale a ředitel Matteo Mariani.

Zdroj: KPR, CAMIC

Loading…