Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

19.01.2024

Camic zahájila rok 2024 New Year Opening Reception na italském velvyslanectví

Italsko-česká obchodní a průmyslová komora zahájila svou činnost v novém roce akcí New Year Opening Reception, která se konala ve čtvrtek 18. ledna v sálech italského velvyslanectví v Praze.

Přítomné členy na networkingové akci pozdravili první rada velvyslanectví Itálie Laura Calligaro a prezident komory Danilo Manghi. "Rok 2024 bude plný výzev," uvedl Manghi. "Jsem však pozitivně naladěn, protože jsem rád, že mohu spolupracovat s podnikateli, jako jste vy, kteří v každé výzvě jednali velmi pozitivně a efektivně," dodal.

Večera se zúčastnili také zástupci hlavních institucionálních a hospodářských partnerů komory, včetně náměstka ministra průmyslu a obchodu Edvarda Kožušníka, předsedy parlamentního výboru přátelství s Itálií Vojtěcha Munzara a prezidenta Svazu průmyslu a dopravy Jana Rafaje. Čeští představitelé vyzdvihli velké přátelství a silnou spolupráci, které spojují obě země, což ukázala i návštěva českého prezidenta Petra Pavla v Itálii na konci loňského roku.
Jednou z nejperspektivnějších oblastí hospodářské spolupráce je oblast vesmírného průmyslu, v níž hraje klíčovou roli italsko-česká společnost S.A.B Aerospace v Brně. Komora udělila svůj zlatý odznak prezidentovi společnosti Lanfrancovi Zucconimu "za přínos pro kosmický průmysl v České republice a rozvoj italsko-českých vztahů v tomto odvětví". "Jsem velmi hrdý na to, že jsem přispěl k tomu, aby se Česká republika dostala do vesmíru," řekl Zucconi. "Již jsme vyrobili systémy a technologie, které letěly do vesmíru, a brzy přibudou další,“ dodal.

Během večera byla také představena Ročenka 2023, jejíž výtisk dostanou všichni členové.

Zdroj: CAMIC

Zdroj fotografie: Studio Adam & Costey

Loading…