Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

17.03.2016

Campari začala akvizice francouzské společnosti Grand Marnier

Italská společnost Campari se rozhodla pro akvizice francouzské skupiny Grand Marnier. Campari to oznámila v tiskové zprávě.

Akvizice známé francouzské společnosti proběhne v několika etapách. V té první by Campari měla odkoupit zhruba 18% akcií od hlavního akcionáře společnosti, rodiny Marnierů. Campari by po schválení operace francouzským Antitrustem měla zahájit veřejnou nabídku na odkoupení akcií na pařížské burze. Akcionáři by měli dostat za akcii francouzské likérky 8,05 euro, což je o 60% více než je současná hodnota akcií na burze. V případě selhání nabídky, by Campari měla jednotlivě vykoupit větší akciové balíčky minoritních akcionářů a současného hlavního akcionáře. Cílem je delisting akcií z pařížské burzy. Campari si však již zaručila pětiletou smlouvu na exkluzivní distribuci nápoju Grand Marnier na celém světě.

Hodnota celé operace by měla činit 684 milionů eur a zdá se nadhodnocená ve srovnání s ekonomickými výsledky společnosti. V roce 2015 její příjmy dosáhly 150 milionů eur, hrubý zisk 30,8 milionů eur a hodnota kapitálu 427 milionů eur. Campari však vysvětlila, že chce investovat do brandu a marketingu francouzské společnosti, a tím zlepšit její výsledky. Akvizice je tak především sázkou na budoucnost.

 

Zdroj: http://www.camparigroup.com/en/gruppo-campari-launch-friendly-takeover-offer-spml

 

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…