Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

04.04.2019

Celková očekávání v italské ekonomice se lehce zlepšila

Celkový odhad vývoje italského hospodářství v příštích měsících se lehce zlepšila. Ukazuje to Index PMI Markit, který je sestaven na základě předpovědí manažerů odpovědných za nákupy.

Celkový index se zvýšil z únorových 49,6 bodů na březnových 51,5 bodů. Index se tak dostal nad padesát bodů, což ukazuje na expanzivní fázi ekonomiky. Zlepšení je výsledkem měření vyhlídek v odvětví služeb, kde se index zvýšil na 53,1 bodů. „Ekonomická aktivita ve službách vykázala nejrychlejší růst od září loňského roku, rostly také zakázky a zaměstnanost," okomentovala vývoj agentura. V odvětvích služeb rostl především domácí trh. Aby firmy stimulovaly poptávku, i nadále snižovaly své prodejní ceny, a to navzdory růstu nákladů a pořizovacích cen.

Naopak Index zpracovatelského průmyslu zaznamenal v březnu mírné zhoršení, když klesl na 47,4 bodů. V březnu zaznamenala pokles výroba, prodeje, zakázky i zaměstnanost. „Pozitivní vývoj vykazují jen ceny, které zaznamenávají lehký růst a ukazují větší schopnost firem zvýšit svou marži skrze růst prodejních cen," dodává agentura.

Zdroj: www.markiteconomics.com

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…