Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

19.06.2017

Ceny nových bytů překonaly 90 tisíc korun za metr čtvereční

Ceny nových bytů v Praze nepřestaly růst ani v březnu a dubnu. Uvádí to agentura Deloitte ve spolupráci se serverem Cenovamapa.org.

Poprvé ceny nových nemovitostí v Praze překonaly, byť jen i několik málo stovek korun cenu 90 tisíc korun za metr čtvereční. Ceny rostly prakticky v celém hlavním městě s výjimkou Prahy 2 a Prahy 4. Náklady na nové bydlení naopak nejvíce rostly na Praze 3, kde se ceny zvýšily o 12,9 procent na 95.900 korun za metr čtvereční, na Praze 1, kde ceny vystoupily o bezmála deset procent na 168.100 korun za metr čtvereční a Praze 6, kde byty podražily o 5,5 procent na 119.900 korun za metr čtvereční.

Podle expertů se v Praze staví málo nových bytů. „Dlouhodobě je zjevné, že problém na pražském rezidenčním trhu je na straně malé nabídky, nikoli vysoké poptávky. I poptávka totiž meziročně klesla o téměř 20 % oproti stejnému období roku,” uvádí Petr Hána, manažer oddělení nemovitostí v Deloitte. Na pražském trhu schází především malé byty: jednopokojové byty jsou vyprodány ze 85 procent, dvoupokojové ze 78 procent. “Aktuálně je v celé Praze v nabídce pouze 738 dokončených bytů, 2000 je rozestavěných s dokončením do jednoho až dvou let,” připomíná jednatel serveru cenovamapa.org Milan Roček. Ale ani již rozestavěné byty nepřináší velké naděje na úlevu: většina bytů v nich je rozprodaná ještě před dokončením areálu.

Zdroj: www2.deloitte.com

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…