Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

18.10.2016

Česká republika je první v podnikových fúzích a akvizicích

Česká republika je nevýznamnějším trhem v podnikových fúzích a akvizicích ve střední a jihovýchodní Evropě. Uvádí to společnost EY.

V prvním pololetí aktivita na poli podnikových transakcí zaznamenala v ČR silný růst. Počet transakcí se téměř zdvojnásobil na 194 akvizic a fúzí. Celková hodnota provedených transakcí se zvýšila o 74 procent na téměř pět miliard amerických dolarů. Druhou zemí za ČR je Turecko s celkovou hodnotou transakcí 3,5 miliard USD a Polsko s 2,3 miliardami USD. Celková hodnota podnikových akvizic v prvním pololetí letošního roku se v celém regionu snížila o 14 procent na více než 14 miliard USD.

Na českém trhu převažují akvizice provedené českými investory a následují akvizice ze strany zahraničních kupců. Nejslabším článkem tak zůstávají podnikové akvizice českých investorů v zahraničí. V prvním pololetí nejrychleji rostly transakce v IT a v nemovitostech, naopak stagnace byla zaznamenána v odvětví médií, telekomunikací a logistky. Mezi nejvýznamnější akvizice v prvním semestru letošního roku patří odprodej tour operatora Invia.cz za 85 milionů USD, akvizice Pražské teplárenské za 80 milionů USD a také postoupení 40% kapitálu letecké společnosti Travel Service za 34 milionů USD.

 

Zdroj:http://www.ey.com

 

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…