Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

03.05.2019

Česká republika má páté nejpříznivější podmínky pro průmysl na světě

Česká republika znovu ukazuje, že patří mezi země s nejlepšími podmínkami pro přítomnost zpracovatelského průmyslu. Ukazuje to studie vypracovaná globální agenturou Cushman & Wakefield, která udělala srovnání 48 ekonomik světa.

Ve světovém žebříčku se Česká republika umístila na pátém místě. Lepší umístění mají jen Čína, Spojené státy, Indie a Kanada. „Česká republika je vyhodnocena jako nejlepší destinace pro výrobu v Evropě, a to hlavně díky vysoké bezpečnosti, relativní politické stabilitě, v porovnání se svými sousedy na východ Evropy, a ekonomické a korporátní stabilitě,“ dodal Ferdinand Hlobil z oddělení průmyslových nemovitostí české pobočky agentury Cushman & Wakefield.

Srovnání bylo sestaveno na základě dvaceti parametrů. V žebříčku rizikových faktorů, jako jsou bezpečnostní či ekonomická rizika, se Česká republika umístila na třetím místě, lepších výsledků dosáhly jen Spojené státy a Kanada. Ve srovnání faktorů nákladů, například nákladů na personál, energie či výstavbu, se ČR umístila na 13. místě. Na předních místech jsou asijské ekonomiky společně s některými evropskými zeměmi jako Litva, Rumunsko a Polsko.

Zdroj: www.cushmanwakefield.cz

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…