Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

28.05.2019

Česká republika na čtvrtém místě ve fúzích a akvizicích v CEE

Česká republika je na špičce v hodnocení fúzí a akvizicí ve střední a východní Evropě. Ukazuje to studie agentury Mazars, jež je členem Italsko-české komory.

Česká republika se v hodnocení podnikových fúzí a akvizicí umístila na čtvrtém místě v celé střední a východní Evropě po Rusku, Polsku a Rakousku. V ČR bylo provedeno na 70 zaznamenaných transakcí v celkové hodnotě 2,65 miliard eur. „Nízké úrokové míry a ekonomický růst nastartovaly fúze a akvizice firem“ připomíná Mazars. V průběhu loňského roku došlo ke dvěma cenově významným transakcím: skupina PPF odkoupila aktivity společnosti Telenor za 2,8 miliard eur, zatímco český výrobce léků Zentiva byl odprodán za 1,9 miliard eur.

Region střední a východní Evropy je v oblasti fúzí a akvizicí v posledních letech velice aktivní. V roce 2018 bylo uzavřeno na sedm stovek dohod s celkovou hodnotou 47 miliard eur. Ve srovnání s rokem 2017 se jedná o velice mírný pokles. Největší zájem přitahují oblasti průmyslu a technologií. Díky postupnému posilování místních hráčů posiluje také počet transakcí, jež zůstávají v regionu.

Zdroj: www.mazars.cz

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…