Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

28.03.2017

Česká republika se stala znovu nejoblíbenější zemí pro německé investory

Česká republika se dostala na první příčku v preferencích německých investorů. Uvádí to výzkum vedený německými hospodářskými komorami v zemích střední a východní Evropy.

Podle průzkumu přes šedesát procent německých firem považuje situaci v české ekonomice za dobrou a dalších 32 procent za uspokojivou. Jen čtyři procenta firem si myslí, že české hospodářství je ve špatné kondici. V preferencích německých investorů tak Česká republika v roce 2016 překonala Polsko i Slovensko. Investoři oceňují především kvalitu místních dodavatelů, členství v EU a hospodářskou stabilitu.

Vyhlídky pro letošní rok ale zůstávají opatrné. Jen čtvrtina firem předvídá citelné zlepšení v hospodářství. Optimismus brzdí jak mezinárodní situace, jenž přeje návratům ochranářských opatření, tak stav místního trhu práce. Mzdy se rychle zvyšují a firmy stále pociťují silný nedostatek technicky kvalifikovaných pracovníků. Podle německých investorů by tak vláda měla zacílit svá úsilí na profesní rekvalifikaci zhruba tři sta tisíc dlouhodobě nezaměstnaných a současně uvolit svou migrační politiku tak, aby do země mohli přijít kvalifikovaní pracovníci z nečlenských zemí.

 

Zdroj:http://tschechien.ahk.de/

 

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…