Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

14.09.2016

Česká republika vyjádří solidaritu s obyvateli postiženými zemětřesením

V úterý 20. září od 19 hodin se v zahradě Italského kulturního institutu uskuteční benefiční večer "Praha pro střední Itálii 2016". Večer pořádají Velvyslanectví Italské republiky v PrazeItalský kulturní institut, Italsko-česká obchodní a průmyslová komora a Společnost Přátel Itálie.

V průběhu večera proběhne sbírka prostředků na pomoc obyvatelstvu postiženému zemětřesením z letošního 25. srpna, které způsobilo rozsáhlé škody v regionech Marche, Umbrie, Lazio a Abruzzo. „Tváří tvář obrovské katastrofě způsobené zemětřesením se italská komunita v Praze a čeští přátelé Itálie rozhodli solidárně přispět na pomoc těmto poškozeným regionům,“ uvádí předseda Italsko-české komory Gianfranco Pinciroli.  „Prostředky budou vybírané způsobem, který se osvědčil právě při letošním zemětřesení. Na místě budou k zakoupení za solidární cenu spaghetti all’amatriciana. Amatrice, jedno z nejvíce postižených měst zemětřesením, totiž dala jméno tomuto tradičními pokrmu italské kuchyně.“

Vybrané peníze budou zaslané na účet Italské civilní obrany, která se svými prostředky řeší tíživou situaci obyvatel v oblastech postižených touto živelnou katastrofou. „Vybrané prostředky budou využity na bezprostřední řešení problémů, jež vznikly kvůli zemětřesení. Sbírka by však měla pokračovat i v následujících měsících a během příštího roku. Chceme totiž přispět i na celkovou obnovu těchto míst. Jedná se o velice krásné oblasti a městečka, o které by bylo škoda přijít,“ dodává G. Pinciroli.

Benefiční večer proběhne současně s výstavou „Ozvěny z Itálie“, na které čtyři čeští umělci, Miroslav Houšť, Jiří Šuhájek, Jan Brabenec a Vladimír Mencl, prezentují svá díla věnovaná Itálii. Výstavu pořádá Velvyslanectví Italské republiky v Praze a Italský kulturní institut v Praze ve spolupráci se Senátem PČR.

Loading…