Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

29.10.2015

Česká republika zakončila ve velkém svou účast na Expo

V příležitosti státní svátku Vzniku Československa a jen několik pár dnů před koncem výstavy Expo 2015, Česká republika uspořádala v Milánu Czechsgiving day, na kterém se ČR představila z podnikatelského a kulturního hlediska.

 

V průběhu dopoledne se v Českém pavilonu odehrál workshop pro italské a zahraniční firmy Doing business in Czech Republic. Workshop byl pořádán agenturou CzechTrade ve spolupráci s Italsko-českou obchodní a průmyslovou komorou a advokátní kanceláří Kučera & partners. Konference byla zahájena po pozdravu vládního komisaře pro českou účast na Expo Jířího F. Potužníka prezentací generálního tajemníka Italsko-české komory Mattea Marianiho, který představil české hospodářství a italskou obchodní komunitu v ČR. “Česká republika roste tempem 4,5% Hdp ročně a pro italské firmy tak skýtá mnohé obchodní příležitosti. To ukazuje i fakt, že obrat zahraničního obchodu mezi oběma zeměmi pravděpodobně překoná letos hranici deset miliard eur. Konference tak byla výbornou příležitostí pro představení ČR italským podnikatelům, jež se zajímá o region střední Evropy,” uvedl Mariani.

 

Po Marianim vystoupila se svým příspěvkem Ivana Trošková, ředitelka pobočky CzechTrade v Milánu. Ta se věnovala hlavním příležitostem pro investice italských firem, jež chtějí vstoupit na český trh či hledají obchodního partnera v ČR. “Itálie provedla v ČR celou řadu investicí, ale dnes již existují české firmy, jež investují v Itálii do strategických odvětví jako energetika či výroba spotřebního zboží.”

 

S posledním příspěvkem vystoupil JUDr. Jiří Kučera, jenž představil základy českého právního systému s mimořádnou pozorností na soutěže a veřejné zakázky, které skýtají mnoho příležitostí pro italské firmy. “V tomto období mnoho výrobních odvětví již může čerpat prostředky z evropských fondů pro programové období 2014-2020. Pro firmy je zároveň důležité znát základy české práva a fungování národní soustavy, aby mohly vstoupit na trhu a nabízet své zboží a služby,” dodal kučera.

 

Den pak pokračoval odpolední kulturním programem, jež proběhl na Open Air Theatre Expo v Milánu. Hlavním představením programu, jež proběhl pod záštitou Vládního komisaře pro českou účast na Expo Jiřího Františka Potužníka, byla rock show Vivaldianno inspirována hudbou Antonia Vivaldiho, v rámci které vystoupil rockový pianista Michal Dvořák.

 

Czechsgiving Day tak zakončil ve velkém účast České republiky na Všeobecné výstavě Expo v Milánu, kde ČR byla zastoupena jedním z nejvíce inovativních a ekologicky udržitelných pavilonů, jež bylo možné vidět na výstavě probíhající v hlavním městě Lombardie.

 

Zdroj fotografie: Pavilon ČR na Expo 2015 v Milánu

 

 

Loading…