Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

29.09.2020

Česká spořitelna se zapojí do trasování kontaktů

Trasování kontaktů patří k nejdůležitějším prostředkům v boji s rostoucím počtem nakažených Covidem-19. V některých velkých českých městech ale hygienické stanice jen těžko drží krok s rostoucím počtem pozitivních případů.

Z tohoto důvodu některé velké české firmy nabídly své telefonní operátory jako pomoc s trasováním kontaktů. Mezi nimi je i Česká spořitelna, jedna z největších bank v zemi a člen Italsko-české komory. „V tuto chvíli tvoří tým 5 seniorních operátorů, kteří v nejbližších dnech začnou pomáhat hygienikům v trasování nakažených," říká Michal Němec, vedoucí Krizového koronavirového týmu České spořitelny. "V závislosti na potřebách hygieniků a vývoji pandemie není vyloučeno, že v budoucnu přistoupíme k navýšení kapacit týmu.“ Česká spořitelna hradí náklady na fungování týmu.

Obtíže s kontaktováním hygieniků a s trasováním kontaktů nakažených se objevily hlavně v Praze. V posledních dvou týdnech denní přírůstky nově nakažených v hlavním městě často lámaly rekordy. Ředitelka pražské hygienické stanice Zdeňka Jágrová uznala, že její úřad je zavalen prací.

 

Zdroj: https://www.csas.cz

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…