Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

12.10.2017

Česká vláda schválila finanční dar Itálii

Vláda ČR schválila na svém zasedání ze středy 11. října prostředky na společný program s Itálií, jež má být realizován v Pobřeží slonoviny. Vláda schválila financování v podobě oficiálního daru Italské republice.

Společný program Itálie a České republiky spadá do snahy evropských zemích o prevenci migračních pohybů z Afriky do Evropské Unie. Během návštěvy italského premiéra Paola Gentiloniho v Praze, český premiérBohuslav Sobotka slíbil, že ČR poskytne 27 milionů korun na program prevence v Pobřeží slonoviny. Program se zaměří především na zlepšení životních podmínek osob bez státního občanství či na migrantů z třetích zemích, již se aktuálně nachází v Pobřeží slonoviny. Kvůli obtížným ekonomickým podmínkám panujícím v této africké zemi, chce část těchto lidí odejít do Evropy.

Oficiální dar představuje novinku v italsko-českých vztazích. „Česká vláda dosud neposkytla přímou finanční pomoc Itálii ale pouze několik policistů,“ uvedl italský velvyslanec Aldo Amati na nedávné tiskové konferenci k zahájení činnosti Italského honorárního konzulátu v Brně. Dále česká vláda, v rámci své politiky ochrany vnější hranice EU, poskytla skrze evropský program Sophia finanční prostředky na provoz Libyjské pobřežní stráže. Vláda také zdůraznila, že i nadále odmítá mechanismus přerozdělování uprchlíků.

Zdroj: www.vlada.cz

Zdroj fotografie: vlada.cz

Loading…