Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

30.06.2021

České banky chystají nový program Covid Invest

České banky finišují s přípravami nového programu zvýhodněných úvěrů Covid Invest. Uvedla to Českomoravská záruční a rozvojová banka (ČMZRB).

Covid Invest je faktickým rozšířením již existujícího programu Covid III. Skrze nový program budou podniky s maximálně 500 zaměstnanci moci používat prostředky z programu na financování investic. I nadále bude fungovat architektura programu Covid III. Zpracování žádostí od podnikatelů budou mít na starost komerční banky, ČMZRB bude regulovat fungování programu na úrovni bankovních ústavů.

Podniky budou moci obdržet státní záruku až do výše 90 procent garance, kterou žádají banky. Míra klesá s velikostí podniku a výší úvěru. V rámci programu firmy budou moci čerpat úvěr ve výši až 90 milionů korun, suma ale nesmí překročit dvounásobek celoročních mzdových nákladů či jedné čtvrtiny obratu v roce 2019.

Vláda schválila program Covid III, aby pomohla firmám postiženým epidemií covidu-19. V rámci programu bylo možné aktivovat garance ve výši stovek miliard korun. Faktické čerpání ale bylo výrazně slabší. Podle posledních údajů se banky dohodly s firmami na poskytnutí úvěrů ve výši 34 miliard korun.

Zdroj: www.csas.cz

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…