Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

28.02.2020

České banky sází na projekt Sonia rozšířené bankovní identity

České banky věří, že jim nový projekt rozšířené internetové identity Sonia umožní rozšířit služby poskytované svým klientům. Projektu se zúčastní všechny hlavní české banky, jež jsou sdružené v České bankovní asociaci (ČBA).

Díky změnám zákona, které v únoru podepsal prezident republiky Miloš Zeman, bude možné využívat přihlašovací údaje do internetového bankovnictví i pro vstup do portálů české veřejné správy. Skrze své přihlašovací údaje do e-bankovnictví s klienti budou moci přihlásit i na chystaný portál Finanční správy, Moje Daně. "Klienti se nemusí obávat vzniku tzv. Velkého Bratra. To například znamená, že banky nebudou mít vůbec přístup k informacím, jaké konkrétní záležitosti si občan na online portálech státu vyřizuje," uvádí Filip Hanzlík, jeden z managerů projektu Sonia

S pěti miliony subjektů, jež využívají přístup do internetového bankovnictví, by projekt Sonia mohl dát rozhodující impulz pro digitalizaci veřejné správy. Přihlášení do e-banovnictví je nejvíce rozšířeným způsobem ověření identity na českém internetu. Uživatelé e-bankingu se budou moci snadně připojit k portálům veřejné správě, aniž by se museli prodrat  džunglí hesel a přehlasovacích údajů. Na druhé straně, banky budou moci poskytovat svým klientům nové významné služby.

Zdroj: cbaonline.cz

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…