Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

13.06.2019

České děti poplují již potřetí na lodi Nave Italia

I o letošních prázdninách přivítá plachetnice Nave Italia Italského vojenského námořnictva patnáct českých dětí z řad onkologických pacientů a dětí ze sociálních ústavů. Benefiční akce probíhá díky Italskému velvyslanectví v Praze, nadaci Tender to Nave Italia a Italského jachtového klubu.

Aktivní prázdniny začnou pro patnáct dětí dne 27. června, kdy odletí do Říma. V italském hlavním městě se zdrží dva dny a následovně se vydají na Sardínii. Právě na středomořském ostrově začne pětidenní plavba na palubě Nave Italia. Italské prázdniny malých námořníků zakončí setkání s pacienty dětského oddělení nemocnice v Olbii. „Budou to konstruktivní, zdravé a veselé prázdniny,” je přesvědčen italský velvyslanec J.E. Francesco Saverio Nisio. Za českou stranu poděkoval za iniciativu ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Celý program je možný jen díky podpoře důležitých partnerů. Nejvíce letos přispěla UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, člen Italsko-české komory. „Jako UniCredit jsme rádi, že můžeme pozitivně přispět v zemi, kde působíme,” uvedl General Manager banky Paolo Iannone. Dále přispěly Italské státní dráhy (Ferrovie dello Stato), Terravision Transfers, skupina Grimaldi, Vatikánská muzea, NGO Villachiara di Olbia, Ats Sardegna a ČSA. Na projektu spolupracuje nadace Chance4Children.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Ambasciata d’Italia a Praga, UniCredit CZ & SK

 

Loading…