Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

08.06.2022

České průmyslové firmy sází na investice do nových technologií

Navzdory potížím na trzích a v dodavatelských řetězcích zhruba polovina českých průmyslových firem se chystá navýšit investice do nových technologií, aby zvýšila svou konkurenceschopnost a odolnost. Ukazuje to průzkum realizovaný Národním centrem průmyslu 4.0.

Letos předpokládá navýšení svých investic do nových technologií 49 procent průmyslových podniků. V průměru počítají s navýšením o 15 procent. Naopak pětina firem počítá s poklesem, a to v průměru o 23 procent. Ambicióznější jsou malé a střední firmy, mezi kterými počítá s růstem investic 60 procent podniků, zatímco mezi velkými firmami podíl činí zhruba čtyřicet procent.

Firmy počítají s větším využitím analýza dat, 3D tisku a robotů ve výrobě. „Vítězem tohoto období je digitalizace. Je to jeden z nástrojů, který dokáže zmírnit dopady krizí,“ uvedl ředitel Národního centra průmyslu 4.0 Jaroslav Liskovec. Hlavní přínos investic do nových technologií firmy vidí v lepší komunikaci na dálku s klienty, efektivnějším managementu spotřeby energií či využití skladových a výrobních prostorů či kvalitnějším poskytováním služeb na dálku.

Zdroj a zdroj fotografie: www.ncp40.cz

Loading…