Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

14.07.2021

České úřady se i nadále velmi zajímají o převodní ceny

Převodní ceny transakcí mezi podniky ve stejném skupině jsou i nadále prioritou české Finanční správy. Poukazuje na to advokátní kancelář Rödl & Partner, jež je členem Italsko-české komory.

Finanční správa se začala podrobněji zabývat převodními cenami v roce 2014. V období let 2014 až 2020 finanční úřady provedly v této oblasti přes 2300 kontrol, které vedly k navýšení daňového základu o bezmála 47 miliard korun. Do státní pokladny kontroly přinesly 4,5 miliardy korun. V loňském roce Finanční správa uskutečnila skoro 250 kontrol, jež vedly k navýšení daňového základu o bezmála osm miliard korun.

Podle kanceláře Rödl & Partner „převodní ceny i nadále zůstanou prioritní oblastí a daňové kontroly zaměřené na převodní ceny budou přibývat“. Kancelář se také domnívá, že zájem Finanční správy se posouvá od firem, jež jsou ve ztrátě, k dalším druhům plátců daní. „Pozornosti v nejbližších letech neunikne žádná společnost realizující transakce se spojenými osobami,“ uvádí advokátní kancelář Rödl & Partner.

Zdroj: www.roedl.net

Zdroj fotografie: Pixabay

 

Loading…