Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

13.08.2021

Český miliardář Vítek uzavřel v Itálii spojenectví s DeA Capital

Česká realitní skupina CPI miliardáře Radovana Vítka uzavřela v Itálii rámcovou dohodu o spolupráci s nejvýznamnější italskou platformou realitních investic DeA Capital.

Rámcová dohoda předpokládá, že se DeA Capital zúčastní rozvoje italské dceřiné společnosti skupiny CPI, soukromého realitního fondu (Reit) Nova RE. Česká skupina připravuje rozsáhlé navýšení kapitálu své italské společnosti, jejíž akcie jsou obchodovány na burze v Miláně, a to o jednu miliardu eur. V rámci dohody DeA Capital odkoupí zhruba pět procent kapitálu společnosti Nova RE. „Čerstvé investice do kapitálu a aktivní spolupráce s DeA Capital umožní skupině CPI využít zajímavých příležitostí k růstu v Itálii,“ uvedl CFO české společnosti David Greenbaum.

„DeA Capital je nadšená, že může spolupracovat s CPI a Nova RE na rozvoji lídra na trhu, který bude velice přitažlivý pro investory,“ uvedl jednatel společnosti Dea Capital Real estate SGR  Emanuele Caniggia. Se zhruba deseti miliardami eur spravovaných realitních investic je italská platforma lídrem ve svém odvětví. CPI chce přeměnit svou italskou dceřinou společnost na nejvýznamnější soukromý realitní investiční fond (Reit) v Itálii.

Zdroj: www.askanews.it

Zdroj fotografie: Wikimedia

Loading…